Är det twinstagrammande eller intweets som politikerna använder – och borde de använda det överhuvud taget?

Inspireras svenska politiker av Donald Trump i sättet att använda Instagram och Twitter? Är det bra att de överhuvudtaget är på sociala medier, eller skulle de låta bli?

Noterar i spåren av den debatt som rasat kring Transportstyrelsen att välkända politiker använder Twitter för att säga A och länkar till Instagram för att säga B. Vad kallas detta? Twinstagrammande eller intweetande? (A1, B2, A2, B2)

Någon som sett detta i fler branscher, kretsar eller är det ett mer allmänt spritt sätt att kroka ihop de två plattformarna?

Men borde de överhuvudtaget använda sociala medier för att kommunicera med befolkning och media?

I morse hörde jag Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski säga att det var bra att Stefan Löfven höll sig borta från Twitter och gav situationen lite eftertanke. Och jag håller med.

I diskussionen dök då USA upp som ett skräckexempel.

I USA noterar jag även att Donald Trump använder tweets och insta ihoplänkat som politikerna i Sverige. Är det därifrån trenden kommer? Här ett exempel på när parodin passerats och blivit nästan obehaglig:

Jag är kluven. Å ena sidan är jag inte intresserad av den smått bisarra offentliga nätdebatt som Donald Trump kan exemplifiera. Å andra sidan är jag en förespråkare av en rak, snabb och ofiltrerad kommunikation direkt från källan också. Men gärna med eftertänksamhet först.

Vad tycker du?

Foto: Ingemar Edfalk, från Riksdagens pressbilder. Hashtags tillagda av mig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *